Trend – Het halve knotje

IMG_6018

WE LOVE IT!
Het is een haarstijl die wij uiteraard niet zelf ontdekten maar die we maar al te graag overnemen en dragen. Hoe maak je nou zo’n knot, wat is de truc? 

Benodigde attributen: 
1. Een elastiekje
2. Niet per se nodig, maar wel handig. Een kammetje
Voor een extra rommelige look
3. toupeerkammetje
4. haarlak

Here we go!
Ga voor een spiegel staan en zorg er voor dat het haar dat je in het knotje doet net boven je oren zit. Niet erachter. Dit kun je scheiden door middel van een kammetje (HA, handig), maar kan ook prima met je vingers. Maak van deze pluk haar een staart, sla het elastiekje zo vaak om je haar als je kunt TOT de laatste keer. Je moet namelijk een keer overhouden om het laatste stukje haar niet helemaal door het elastiekje heen te halen. Haal het een klein stukje door het elastiekje heen, zodat er een knotje (wow) ontstaat. Maak dit knotje niet te groot, maar klein en subtiel zodat de rest van je haar langs de rest van je losse haar valt. TADAAA.. het halve knotje is een feit. Uiteraard is het een beetje prutsen, maar na een paar keer proberen gaat dit helemaal goed komen.

Processed with VSCOcam with t1 preset

Half knotje 2
Vind je dat je haar iets te straks zit?
Haal dan even wat vingers door de bovenkant van je haar en probeer het wat naar voren te trekken. Bedenk wel, dit kapsel hoeft niet op en top strak te zitten. Lekker nonchalant en messy maakt het wat ons betreft alleen maar leuker.

Mag het van jou allemaal nog wat rommeliger?
Toupeer van te voren het haar dat je in het knotje doet. Dit kun je doen met een gewone borstel. Maar mijn ervaring is dat een toupeerkammetje (te koop bij een Etos of een Kruidvat) beter toupeert. Als je een wilde nacht voor de boeg hebt kun je er zelfs nog een beetje haarlak doorheen gooien om het wat beter te laten zitten.

Heb je bovenstaand ritueel uitgeprobeerd en is het gelukt? Stuur ons een foto! Dat vinden we leuk 🙂

Liefs van Marlous

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s