Oosterse Pompoensoep met Rijst

Schermafbeelding 2015-02-27 om 14.52.18Vandaag heb ik voor jullie een heerlijk recept van pompoensoep op oosterse wijze. Misschien vind je pompoensoep te weinig om als hoofdgerecht te eten, maar dit gerecht verleent zich hier perfect voor. Hartstikke vullend en gezond! Ik weet zeker dat de avond niet meer stuk kan als je eters op bezoek krijgt en dit op tafel tovert…

Voor wie en hoe lang?
3 a 4 personen
1u bereidingstijd

Benodigde attributen
Bakpapier
Bakplaat voor in de oven
Staafmixer

Ingrediënten
1 flespompoen
1 ui
2 a 3 Lente-uitjes
Kokosmelk
Blokje kippenbouillon
Gemberballetjes op siroop
Paprikapoeder

Kerriepoeder
0,5 tl Laospoeder
Olijfolie
Peper
Zout
Water

Kroepoek

Hoe?
Verwarm de oven voor in de grillstand op 200 graden Celsius. Haal de bakplaat uit de oven en bedek deze met bakpapier. Snij de pompoen in stukken en verdeel deze over de bakplaat. Strooi de kerrie-, paprikapoeder, peper en zout over over de pompoen. Doe dit uiteindelijk ook met wat olijfolie. Ik benoem geen exacte hoeveelheden omdat het een beetje afhankelijk is van de grootte van jouw pompoen. Het is in ieder geval belangrijk dat alle zojuist benoemde kruiden evenredig over de pompoen zijn verdeeld zodat het er lekker in kan trekken in de oven. Zet de bakplaat in de oven en laat dit minimaal een half uur onder de grill staan. De pompoen wordt nu zacht en de kruiden trekken er goed in. Vergeet niet na een kwartiertje alles even door elkaar te roeren.

IMG_6201

De pompoen als die uit de oven komt.

Als er nog 15 minuten te gaan zijn snij je de ui en fruit je deze in de pan met een scheut olijfolie. Als het halfuurtje eenmaal voorbij is haal je de gegrilde pompoen uit de oven en doe je deze in de pan met het gefruite uitje. Laat dit tien minuutjes bakken en voeg even later het water toe. Ook de hoeveelheid water is afhankelijk van hoeveel pompoen je hebt. Vul de pan met water totdat alles net onder water staat. Doe de kippenbouillon, de laospoeder en het balletje gember (in kleine stukjes gesneden) erbij en laat dit een kwartier tot 20 minuten pruttelen.

Kook ondertussen de rijst en snij de lente-uitjes in kleine stukjes van 1cm. Als de soep klaar is met pruttelen kan de staafmixer erdoor. Let wel op, want de soep is nu superwarm! Last but not least (zeer cruciaal voor dit recept!) voeg je een scheut kokosmelk toe. Hoeveel? Dat is afhankelijk van wat jij lekker vindt.

Uiteraard, georganiseerd als jij bent, heb je de tafel al gedekt met soepkommen en lepels. Je kunt de pompoensoep nu serveren en als je het goed doet kun je dit nog chique doen ook. Dit doe je als volgt. Schep een klein bergje rijst in de soepkom en strooi hier wat lente-ui overheen. Breng dit alvast naar je gasten of alleen jouw liefje. Terwijl de gasten misschien ietwat vreemd naar hun soepkom met rijst en lente-ui kijken doe jij de soep in een chique kom met soeplepel (indien je die hebt). Neem de kom mee naar de tafel en giet de soep over de rijst en lente-ui, kroepoekje erbij en klaar is kees. Bon appetit!

Liefs van Marlous

Advertenties

3 gedachtes over “Oosterse Pompoensoep met Rijst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s