Spaanse risotto met chorizo en garnalen

Photo (3)Chorizo en garnalen samen? Jazeker, de combi smaakt echt heel erg lekker. Het recept is een soort paella (Spaans gerecht met vaak rijst en vis). Eén van mijn favorieten! En ook van vriendlief, want als ik even niet oplet is de pan zo leeg 😉 Makkelijk te bereiden, vol van smaak en vooral: jammie! Je kunt trouwens groentes toevoegen die jij lekker vindt! Ik kies vaak voor wortel en paprika, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor sperziebonen en champignons. Ik geef er zelf altijd een beetje mijn eigen draai aan: à la Annie!

Ingrediënten:

  • Risotto rijst (300 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Kippen bouillonblokje
  • Chorizo worst
  • Garnalen
  • Rode paprika
  • Handje doperwten
  • 2 tomaten of cherry tomaatjes
  • 1 Wortel
  • 1 Ui
  • 2 tenen knoflook
  • Cayennepeper of chilipeper
  • Citroen- of limoensap

Andere benodigdheden:

  • Grote braad- of wokpan
  • Scherp mes
  • Weegschaaltje
  • Een fijn Spaans muziekje

Paella 1

Aan de slag!

We beginnen met het fruiten van een uitje en 2 teentjes knoflook met een scheut olijfolie. Na 2 minuten voeg je de in stukjes of plakjes gesneden wortel, paprika en chorizo toe met een beetje cayenne- of chilipeperpoeder. Omdat je al chorizo toevoegt hoeft dit niet veel te zijn. Laat het een minuut of 5 bakken en de geuren komen je al tegemoet!

Dan nu voor het maken van de ‘saus’: voeg een klein blikje tomatenpuree toe samen met het kippen bouillonblokje. Beide roer je er doorheen, daarna voeg je de risotto toe. Je blijft een paar minuten roeren zodat de rijst de smaken kan absorberen. Voeg de 750 ml water toe en blijf roeren zodat alle puree en het bouillonblokje zich goed hebben verdeeld en breng aan de kook. Zet nu het vuur laag en laat het gerecht zo’n 15-20 minuten door pruttelen terwijl je het regelmatig doorroert.

Kies je ervoor om doperwten of sperziebonen uit te vriezer te gebruiken, dan voeg je deze na 15 minuten toe. Hetzelfde geldt voor wat cherry tomaatjes en de garnalen. Zodra je de laatste ingrediënten hebt toegevoegd, laat het geheel nog 5 minuten opstaan. Blijf roeren en proeven! Na 15-20 minuten zou de risotto rijst gaar moeten zijn, maar mocht het gerecht al iets te droog worden of aankoeken, gooi er wat extra water bij.

Is de risotto rijst gaar? Dan is je gerecht klaar! Serveren maar met een partje limoen of een scheutje citroensap. Enjoy! Xoxo Ann

Paella 2

Advertenties

3 gedachtes over “Spaanse risotto met chorizo en garnalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s