Biefstuksalade met honing-mosterddressing

IMG_6439Vandaag hebben we weer een lekker recept voor jullie klaar staan! Biefstuksalade met honing mosterd dressing. Heerlijk voor dit tijdstip van het jaar, maar ook een prima gerecht voor de zomer. Volgens mij is dit ook nog eens een heel gezond recept, bijna geen koolhydraten en weinig calorieën. Lekker mager dus 🙂

Hoe lang en voor wie? 
3 kwartier
2 personen

Attributen
Wokpan
Steelpan
Aluminium folie
Scherp vleesmes (optioneel)

Welke ingrediënten heb je nodig?
De salade: 

  • 2 biefstukjes
  • gemengde bladsla melange
  • champignons
  • rode paprika
  • 1 rode ui
  • Tijm (hoeft geen verse te zijn)
  • bak en braad boter
  • olijfolie

De dressing:

  • 2 EL Mosterd
  • 1 EL Honing
  • 1 TL olijfolie
  • 1 TL mayonaise
  • 3 EL water
  • Peper
  • Zout

Bereiding
Snij de champignons, paprika en ui in stukjes. Verwarm een wokpan met een scheut olijfolie en laat alvast warm worden. Zodra de pan warm is doe je de gesneden groente in een pan. Gooi er een gewenste  hoeveelheid tijm overheen. Laat dit goed doorbakken, maar zorg er wel voor dat de groentes niet te zacht worden. Het is lekker als er nog een beetje een bite aan zit. Als de groentes eenmaal klaar zijn kun je de pan uitzetten en de groentemix even laten staan. Het maakt niet heel erg uit als dit lauw wordt, het is immers een salade die je maakt.

Maak ondertussen de dressing klaar. Doe de mosterd, honing, olijfolie, mayonaise en water in een kom. Meng dit totdat het een mooi glad geheel wordt. Doe er naar wens wat peper & zout doorheen.

Verwarm een goede koekenpan met wat boter en doe er een klein scheutje olijfolie bij. Laat dit goed warm worden. Een biefstuk wordt namelijk het lekkerst als je deze in een hele hete pan bakt. De huid schroeit dan namelijk direct goed dicht, zodat alle sappen worden behouden. Belangrijk als je van een mals stukje biefstuk houdt! Bereidt de biefstuk volgens de verpakking, rare, medium rare of doorbakken. Ik zelf houdt wel van een rare gebakken biefstukje, dus die van mij ligt maar een minuut of 3/4 in de pan. Wikkel de biefstukjes in een stukje aluminium folie en laat het vlees even rusten. Op deze manier gaart het vlees nog een beetje na.

Ondertussen leg je de gemengde bladsla melange in een schaal of kom. Strooi hier de groentemix overheen. Als de biefstuk eenmaal 2 a 3 minuten heeft gerust snij je deze door de breedte in stukken. Drapeer ze een beetje speels over de groentemix en salade. Dat ziet er waarschijnlijk al super goed uit! Dan nog de finishing touch.. dressing erover en klaar is jouw biefstuksalade met honing mosterd dressing. Ik heb er laatst stiekem friet uit de oven bij gedaan.. gewoon omdat het kan en omdat ik er zin in had –> errrrug lekker. Maakte het misschien wel iets ongezonder, maar dat maakte me lekker niets uit! Eet smakelijk.

Liefs van Marlous

Advertenties

2 gedachtes over “Biefstuksalade met honing-mosterddressing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s