Spinazie-kokossoep


Photo (2)Tip van een vriendinnetje van volleybal om deze soep eens te maken! Makkelijk, snel klaar én supergezond! Wat wil je nog meer? Je kunt deze soep serveren met een lekkere salade, of juist met broodjes en dip. Met heksenkaas bijvoorbeeld. Wist je dat je dat ook zelf kunt maken? Het recept volgt binnenkort! Maar nu eerst terug naar deze overheerlijke soep. Hoe maak je ‘m klaar en wat heb je nodig?

Had ik al gezegd dat ‘ie supersimpel om te maken is? Ja? Dan zegt ik het toch nog eens. En de vitamines vliegen je mond in! Ik word daar heel blij van. Dit recept is voor 2 personen, maar makkelijk aan te passen naar 4 als je wat extra van bepaalde ingrediënten toevoegt.  Grotere zak spinazie en dubbele kokosmelk is voldoende hiervoor.

Ingrediënten
Een zak verse spinazie (300 gram)
Kokosmelk (200 gram)
Water (100 ml)
1 ui
1 teentje knoflook
Zakje soepgroenten (fijn) van 150 gram als je de soep voller wilt maken
Scheutje olijfolie
Vleugje chilipoeder en peper
Voor de liefhebber van een beetje pittig: klein schepje sambal badjak

Andere benodigdheden
Soeppan
Staafmixer

spinazie kokossoep

Aan de kook!
Zoals bij de meeste soepen begin je door een scheutje olijfolie in de pan te gooien en je gesneden ui en knoflook toe te voegen. Maak je de volle maaltijdsoep met soepgroenten (aanrader), dan voeg je deze ook toe en dit alles samen fruit je voor een paar minuten.

Hierna voeg je de spinazie beetje voor beetje toe en laat je het, als alles is toegevoegd, op een laag pitje even slinken. Let op: bewaar een handjevol spinazie straks voor de garnering! Als de spinazie is geslonken voeg je de 100 ml water en 200 ml kokosmelk toe met de chilipoeder en peper. Breng dit aan de kook, laat een minuut of 3 doorkoken en pak dan je staafmixer erbij.

Mixen maar! Je zult snel merken dat de soep dikker wordt. Het is ook echt een gevulde soep, dus deze blijft wat dik. Uiteraard kun je wat extra kokosmelk toevoegen om ‘m dunner te maken. Is alles gemixt? Dan even proeven of de soep nog wat extra peper, zout of pittigheid kan gebruiken. Voeg toe naar jouw smaak. Het handjevol spinazie dat je over had, kun je even snijden en over de soep strooien. Lekker broodje en eventuele dip erbij en je bent klaar. ENJOY! xoxo Ann
kokossoep1

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s