Pesto pasta met creme fraiche, spekjes en rucola (simpel & lekker)

IMG_7051Dit gerecht doet mij terugdenken aan mijn studententijd. Toen je nog zeeën van tijd had, af en toe een keertje naar school ging. Maar als je geen zin had dan bleef je lekker in bed liggen. Eindeloos terrasjes pakken met vrienden. Wat een mooie tijd, maar nu ter zake. Ik heb een heerlijk recept voor jullie.. 

Dit recept heb ik afgelopen week al genoemd in boodschappenlijstje week 14. Na een lange tijd zijn pesto pasta met crème fraiche, spekjes, rucola en ik eindelijk weer herenigt. Dit klinkt allemaal wel heel overdreven, maar geloof me.. je leven wordt een stuk beter met dit gerecht in jouw receptenvocabulair (juist, een verzonnen woord, maar je begrijpt me).

Hoe lang en voor wie?
Je bent hier een kleine 20 minuten mee bezig.
2 personen

Attributen
Pan om pasta in te koken
Koekepan of wok

Welke ingrediënten heb je nodig?
penne
spekjes
1 ui
2 EL rode pesto (liefst zonder kaas er in, maar met is niet heel erg)
1 a 2 EL creme fraiche (klein potje)
Rucola
Cherry tomaatjes (1 doosje)
Zwarte peper (optioneel)

Bereiding
Bak de spekjes zonder olie of boter in een koekenpan of wok. Snijd ondertussen de ui en doe deze bij de spekjes. Let op: als de spekjes veel te vet zijn is het goed om ze even af te gieten. Er blijft altijd nog wel genoeg vet in de pan over om de uitjes mee te fruiten. Laat de boel zachtjes sudderen, niet aanbakken. Zet een pan met water op voor de pasta. Terwijl alles op het fornuis staat kun je ondertussen de cherrytomaatjes halveren of in kwartjes snijden (wat jij lekker vind), ik doe vanalles een beetje. Ik had dit keer verschillende kleuren tomaatjes gebruikt, dat geeft wel een leuk effect!

IMG_7039

Doe de penne in de pan als het water kookt. Als de pasta bijna klaar is doe je de tomaatjes bij de ui en spekjes in. Laat dit heel even meebakken. Niet te lang want de tomaatjes moeten knapperig blijven, het gaat er alleen om dat ze even warm worden. Als de pasta eenmaal klaar en afgegoten is kun  je de pesto en crème fraiche er door heen roeren. Wat ik heel lekker vind is een flinke hoeveelheid zwarte peper erbij.

Dan ben je  al bij het serveren, ja ja zo snel kan het gaan. Doe de pasta op een bord, schep het mengsel van spekjes, tomaat en ui erop. Rucola erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Mijn favoriet!

IMG_7030

Liefs van Marlous

5 gedachtes over “Pesto pasta met creme fraiche, spekjes en rucola (simpel & lekker)

Plaats een reactie