Weet jij al waar je Koningsdag gaat vieren? Check deze 5 locaties

Schermafbeelding 2015-04-16 om 18.07.01Joehoe, het is bijna tijd voor een feestje in heel Nederland! 27 april is het koningsdag en dat vieren we altijd groots. Alle straten kleuren oranje, je hoeft in principe niet weg te gaan want feest is het ook als je in je eigen dorp of stad blijft. Toch heb ik een paar spots om Koningsdag te vieren voor je op een rijtje gezet.. 

Vrijmarkten in Amsterdam – Deze markten in beginnen om 6.00 uur ’s ochtends. Vanaf de middag vind je overal activiteiten en evenementen. Een aanrader is bijvoorbeeld de wijk de Pijp. Op en rondom het Marie Heineken plein hebben lokale ondernemers Koningsdag aangegrepen om de iedereen van lekkere hapjes en drankjes te voorzien. 

dancefeesten in Amsterdam – Er zijn dit jaar maar liefst twaalf grote dancefeesten in Amsterdam, o.a. bij de RAI, bij het Olympisch Stadion, op de NDSM-werfen en in de Houthavens in West. Oranjebloesem, Holandsch Glorie, Pleinvrees Kingsday is maar een kleine greep uit het assortiment. Typ in google dancefeesten koningsdag Amsterdam en je vindt genoeg overzichten.

anp-27052617_1__-lintjes-web

Oranjebitter Rotterdam – Tijdens dit grote festival in Rotterdam zijn er veel live acts, een food court en optredens van DJ’s aanwezig.  Oranjebitter bestaat zeven jaar en om dit groots te vieren verandert de parklaan in (Pret)parklaan en is het gehele terrein omgetoverd in een amusementspark voor volwassenen. Er is een ballenbak, reuzenrad, trampoline en nog veel meer. Typhoon & Hans Kazan (Woehoe!) zijn er ook.

Koningsdag vieren op Neude Utrecht In Utrecht komen duizenden mensen ieder jaar tezamen op het Neude. Hier treden zowel bekende als nieuwe artiesten op. Bovendien zijn er in Utrecht ook genoeg vrijmarkten te bezoeken. Wil je liever niet te veel geld uitgeven of vast zitten aan een ticket? Dan is Utrecht de ideale uitvalsbasis. Je kunt hier gewoon rondstruinen en je prima vermaken.

Kingdance Zwolle – De hoofdstad van Overijssel krijgt er dit jaar een spectaculaire attractie bij. Paleis Soestdijk wordt namelijk speciaal voor Kingdance volledig herbouwd op het parkeerterrein van de IJsselhallen in Zwolle. Kingdance Zwolle is met 20.000 dance liefhebbers één van de grootste outdoor festivals tijdens koningsnacht en koningsdag op 26 april en 27 april van Nederland.

En, weet jij al waar je naartoe gaat? Heb je nog een ander leuk feest om naartoe te gaan? Schroom niet om dit als een reactie onder dit bericht te zetten.

Enneh, heb jij je oranje outfit nog niet in de kast hangen? Maandag volgt een post met de leukste koningsdag/nacht-outfits. Stay tuned!

Liefs van Marlous

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s