Mangocurry met kip en druiven

IMG_0274Deze overheerlijke curry had ik een paar weken geleden op mijn boodschappenlijstje staan en ik kreeg het verzoek het recept eens te posten. Ik ben gek op curry’s en dacht altijd dat ze moeilijk te maken zijn, maar dat valt heel erg mee! Als je eenmaal af en toe een curry hebt gemaakt zul je merken dat veel ingrediënten terug komen, en je hebt ze dan gewoon in huis. Bijvoorbeeld komijnpoeder, rode pepers (vries ik altijd in), gember, laos en koriander.  Kortom: proberen maar en smullen!

De combinatie van fruit in warm eten blijft altijd een beetje apart, maar ik moet zeggen dat ik er wel echt fan van ben.  Deze curry is daarnaast nog eens heel gezond omdat ie helemaal geen E-nummers bevat, maar wel vers fruit en groentes! Voor 2 personen maak je ‘m als volgt:

Ingrediënten
1 mango
Klein bakje rode druiven
Kipfilet  (2 stuks)
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode peper
Kokosmelk (400 ml)
Olijfolie
1 theelepel komijnpoeder
1 kaneelstokje
1 eetlepel korianderpoeder
Stukje gemberwortel (2 cm) of gemberpoeder 1 eetlepel
2 bos-ui
Champignons en/of sperziebonen

Andere benodigdheden
Grote pan
Lekkere trek

Serveren met
Basmati rijst
Mangochutney
Naanbrood

IMG_0216

Koken maar!
Scheutje olie in de pan en hierin de blokjes kip bakken totdat ze goudbruin zijn. Daarna haal je ze weer uit de pan en houd je ze even apart. Doe weer een scheutje olie in de pan en bak hierin de kleingesneden ui, knoflook, gember en rode peper ongeveer 2 a 3 minuten en voeg de gesneden champignons toe. De sperziebonen haal ik meestal uit de vriezer dus deze worden later toegevoegd.

De komijn- en korianderpoeder mogen er nu ook bij samen met het kaneelstokje, even 2 minuten mee bakken. Voeg dan weer de kip en de kokosmelk toe. Nu mogen ook de sperziebonen worden toegevoegd. Breng aan de kook en laat dit een minuut of 10 zacht koken zonder deksel zodat de saus iets dikker kan worden. Verwijder hierna het kaneelstokje. Even proeven: lekker zo? Niets meer aan doen! Kan het nog wat extra smaak gebruiken? Voeg dan wat extra komijnpoeder en cayennepeper toe.

De in stukken gesneden mango en de druiven kun je nu toevoegen, even een paar minuten warmen zonder het te laten koken en jouw curry is klaar! Lekker om te serveren met basmati of zilvervliesrijst, mangochutney en naanbrood. Is het iets te scherp geworden? Dan is een schep Griekse yoghurt ernaast erg lekker. ENJOY! Xoxo Ann

IMG_0215

 

Advertenties

Een gedachte over “Mangocurry met kip en druiven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s