6 redenen om bevrijdingsdag in Zwolle te vieren

Schermafbeelding 2015-04-20 om 20.33.41Natuurlijk komt er ook een beetje promotie te pas aan deze post, aangezien het de woonplaats is van Ann & mij. Maar hierbij 6 redenen om 5 mei, a.k.a. bevrijdingsdag te vieren in ZWOLLE, want dat is gewoon heel leuk!

  1. Deze ligt natuurlijk erg voor de hand, maar dit grote festival heeft een gratis entree. Je hoeft geen kaartjes te regelen, niets. Alleen even muntjes kopen om een lekker biertje te nuttigen of Churros te kopen.
  2. Het ligt lekker centraal in Nederland. Misschien niet zo centraal als utrecht, maar eigenlijk ben je vanuit de meeste hoeken in Nederland met een +/- uurtje in Zwolle. Denk aan Utrecht, Amsterdam, Groningen, Apeldoorn, Deventer, Amersfoort en ga zo nog maar even door.
  3. Het bevrijdingsfestival in Zwolle is een van de grootste van Nederland. meer dan 50 optredens, 700 vrijwilligers, inhoudelijke projecten en ruim 130.000 bezoekers. Alleen maar gezelligheid dus.
  4. Zwolle viert, naast 70 jaar bevrijd te zijn, de 25e editie van dit festival. Dat mag dus wel speciaal worden 😉festival
  5. Dit jaar is het een nationale feestdag, dat betekent dat de meeste mensen vrij hebben op deze dag. Ik dacht eerder dat dit voor iedereen zo was, maar blijkbaar is dit afhankelijk van jouw CAO. Check dit dus even, voordat je een telefoontje van je baas krijgt om te vragen waar je blijft.
  6. Dit jaar, eigenlijk elk jaar, is er een supervette line up op meerdere podia. Zo komen o.a. The Common Linnets, Racoon & Typhoon! Zie hieronder het algehele programma per podium.

    Schermafbeelding 2015-04-20 om 18.58.06

    Klik op de foto om naar de betreffende website te gaan

Ik ben er in ieder geval bij, afgelopen jaren was het supermooi weer. Echt genieten dus. Een kleine traditie van mij is het eten van Churros, LOVE IT! Dus ook daar verheug ik mij op 🙂 zie ik je daar?

Liefs van Marlous

Advertenties

Een gedachte over “6 redenen om bevrijdingsdag in Zwolle te vieren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s