Risotto met champignons & erwtjes

 IMG_7370Dit gerecht is eigenlijk heel simpel. Het duurt misschien iets langer (30-40 minuten) omdat je even tijd nodig hebt om de risotto gaar te krijgen, maar het is het allemaal waard. Risotto is ZO lekker! Je kunt het echt superveel verschillende manieren klaarmaken. Dit is mijn variant, maar je kunt er allerlei verschillende groenten doorgooien. Nou, komt ie dan..

Hoe lang en voor wie?
30-40 minuten
2-3 personen

Attributen
een wokpan
maatbeker
steelpannetje

Welke ingrediënten heb je nodig?
zakje risotto met een smaakje (ik had met truffel. Dit koop je gewoon bij de Albert Heijn bijvoorbeeld, daar staan verschillende soorten zakjes. Zie foto)
1 ui
bevroren of verse doperwtjes
champignons
125 ml witte wijn
500 ml water
1 groente bouillon blokje
Grana Padano (parmezaanse kaas) (optioneel)

Bereiding
Snij de ui in kleine stukjes en fruit deze in een pan waar een scheut olijfolie in zit. Meet ondertussen alvast de hoeveelheid wijn af in de maatbeker en zet dit klaar. Warm alvast de 500 ml water op in een steelpannetje met het blokje bouillon. Als het uitje gefruit is kun je de hele inhoud van het zakje risotto erbij doen. Laat dit even 2 minuten opwarmen en giet vervolgens de witte wijn bij de risotto. Blijven roeren.

Zodra de wijn is verdampt kun je beginnen met het de bouillon beetje bij beetje bij de risotto te schenken. Doe dit niet in een keer! De kunst is juist om een beetje bouillon bij de risotto te doen, als de risotto dit vocht heeft opgenomen is het tijd om opnieuw bouillon erbij te doen. Dit doe je gedurende 12-16 minuten totdat de bouillon op is (ook hierbij veel blijven roeren!). Is de risottokorrel nog te hard? Dan moet je nog even doorgaan, dit kun je gewoon doen door er steeds een beetje water bij te doen.

Ondertussen kun je de champignons halveren en in een koekepan alvast bakken. Zorg er voor dat er niet te veel vocht vrijkomt, de champignons mogen best een beetje een bite hebben. Dat is juist lekker!

Als de risotto bijna gaar is kun je de doperwtjes en champignons erbij doen. Als de doperwtjes eenmaal ontdooid en warm zijn kun je eten. Tip: doe er wat parmezaanse kaas en peper overheen, dat maakt het echt af. Tijd om te genieten.. Bon appetit!

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Liefs van Marlous

Advertenties

2 gedachtes over “Risotto met champignons & erwtjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s