Overzicht verschillende Food Festivals in Nederland

Schermafbeelding 2015-05-16 om 15.24.14 Een festival in met veel soorten eten van foodtrucks, stands, bandjes, een zonnetje dat schijnt. Een perfect combinatie zo blijkt, elke maand worden een boel van dit soort festivals georganiseerd. Super leuk! Because who doesn’t love food? 😍

Met Koningsdag in Zwolle was er het Food Truck Festival. Een heerlijke dag was het.. Doordat het pleintje waar dit feest op georganiseerd werd omringd was door foodtrucks was er weinig wind. De zon scheen, wij arriveerden rond een uur of een. Het was nog niet zo druk dus we pikten een tafeltje uit om aan te zitten. Tot een uur of vijf zijn we daar gebleven en hebben we genoten van het heerlijke eten & drinken, het zonnetje dat scheen op ons gezicht en sfeervolle muziek op de achtergrond. Sindsdien ben ik fan. 

DSCF1897

Er zijn er tegenwoordig ontzettend veel. De maand juni zijn er vooral veel food festivals gepland. Heb je toevallig in juni nog niets te doen, dan kun je hiermee jouw agenda vol plannen als het ware. Ik heb een overzicht gemaakt van verschillende festivals, van normale festivals met verschillende foodtrucks tot een volledig plantaardig food festival of een film food festival. Voor ieder wat wils..

Schermafbeelding 2015-05-16 om 15.22.44Lepeltje Lepeltje Groningen – Bij Lepeltje Lepeltje draait alles om lekker eten in een gezellige en ongedwongen sfeer. Hier vind je geen gewone eetkramen, maar mobiele keukens vanuit het gehele land, aangevuld met lokale Groningse smaakmakers. Lepeltje Lepeltje is van vrijdag 19 t/m zondag 21 juni elke dag geopend vanaf 12 uur tot diep in de avond. Lepeltje Lepeltje bevindt zich op het Ebbingekwartier (Ciboga-terrein) aan het Boterdiep in Groningen.

hamburgerLepeltje Lepeltje Zwolle – Zwolle maakt zich op voor drie dagen Bourgondisch genieten. Van vrijdag 10 t/m zondag 12 juli vindt de eerste editie van Lepeltje Lepeltje plaats. Het Ter Pelkwijkpark zal het toneel zijn van hét culturele foodfestival voor jong en oud, waarbij al je zintuigen worden geprikkeld. Geniet van toffe live bands en dj’s terwijl je lekker op het grootse terras zit met een heerlijk speciaalbiertje of wijntje in de hand. Voor kinderen is er zelfs een speciaal kinderprogramma waarbij voldoende te beleven valt. 

Er zijn overigens nog meerdere Lepeltje Lepeltje Festivals in heel het land. Zo vindt er binnenkort een plaats in Amersfoort en augustus in Apeldoorn. Vind het volledige programmaoverzicht hier.

Food Festival Delft – Op zondag 20 september 2015 vindt de tweede editie van het Food festival plaats. Dit festival staat in het teken van gezond eten. Het festival is voor iedereen (volwassenen en kinderen) die een gezonde levensstijl belangrijk vindt of daarmee wil kennismaken. Wat kan je zelf doen om gezond(er) en ook heel lekker te eten? Ook kan je leuke tips en ideeën op voedselgebied opdoen, zoals leuke recepten om gezond te eten, of kennismaken met wat onbekendere (maar heel gezonde) producten. Dit festival heeft helaas geen gratis entree, maar je betaald maar een kleine €2,- om binnen te komen.

Food Filmfestival – Dit is geen doorsnee food festival, maar een festival met een avondvullend programma van food, film en talks. In 2015 bestaat Food Filmfestival 5 jaar. Dat vieren ze met een nieuwe stijl. En in plaats van een driedaags festival in Amsterdam gaan ze op reis door Nederland. Vanaf juni strijkt het festival in verschillende steden neer (zie hier waar & wanneer). Food Filmfestival On Tour biedt een podium aan bijzondere filmproducties, bespreekt de belangrijkste voedselthema’s van dit moment (elk festival heeft een eigen thema) en geeft talentvolle, regionale chefs, de kans creatief te zijn met lokale producten.

Schermafbeelding 2015-05-16 om 15.20.09Viva Las Vegas Foodfestival Amsterdam – Viva Las Vega’s is een jonge beweging, opgericht en gerund door jongeren met een liefde voor plantaardig lekkers. Hun doel is op een positieve en creatieve manier de consumptie van plantaardige voeding te promoten. Viva Las Vega’s zet zich op deze manier in voor een overgang naar een meer duurzame, diervriendelijke en mensvriendelijke samenleving. Het liefst verleiden ze ook andere mensen tot de keuze voor duurzame lekkernijen!

In maart 2011 groeide de passie van Viva Las Vega’s uit tot de eerste editie van het Food Festival op de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is er de VegaMap, een plattegrond van Amsterdam met alle vega hotspots. En je kunt meedoen aan de VeganChallenge, de uitdaging om 30 dagen lang plantaardig te eten. Zie hier.

zelf poffertjes maken op De Parade vorig jaar

 De Parade Utrecht, Rotterdam, Den Haag & Amsterdam – De parade, ik ben er vorig jaar geweest in Utrecht. Dit heeft mij compleet verrast, ik vond het fantastische. Geweldige sfeer, lekkere drankjes (ik zat de hele avond aan de sangria) leuke muziek, allerlei verschillende horecatentjes ieder authentiek ingericht en het is allemaal buiten met in het midden een grote zweefmolen. Hier ben ik uiteraard een paar keer in gegaan, op de een of andere manier komt iedereen daar altijd heel vrolijk uit. De parade gaat voornamelijk om ‘kleine theater voorstellingen’. Je kunt dus ook nog een leuke theatervoorstelling bezoeken als je dat leuk vindt. 

Rotterdam 18 t/m 28 juni – Museumpark, Rotterdam

Den Haag 3 t/m 12 juli – Westbroekpark, Den Haag

Utrecht 17 juli t/m 2 augustus – Moreelsepark, Utrecht

Amsterdam 7 t/m 23 augustus – Martin Luther Kingpark, Amsterdam

DSC_96001-1-e1431424398403

De parade is ook nog eens heel milieuvriendelijk: Naast de theatertenten reizen er met de Parade ook verschillende keukens en bars mee. Alle keukens werken met bio-industrie vrije producten en er worden minimumclaims gesteld aan de mee reizende restaurants. Zo moet alle vis voldoen aan de norm en is er uitsluitend vlees en gevogelte van binnen Europa te vinden op het festivalterrein. De huiswijn zit in PET flessen, een ECO-vriendelijke verpakking. De fles is recyclebaar, de productie kost minder energie en de fles is tien keer lichter dan een glazen fles. Dat zorgt voor minder CO2 uitstoot bij het vervoer. Voor meer info, zie hier

Damn Food Waste Rotterdam – Over één maand barst het damn food waste feest los in Rotterdam. Op zondag 14 juni gaat de strijd tegen voedselverspilling op de Binnenrotte verder. Met een grote markt, DiscoSoep onder begeleiding van de lekkerste deuntjes, een podium met bijzondere sprekers en meer. Dit festival wil voedselverspilling op grote schaal tegengaan. Zie dit artikel voor meer informatie.

Volgens mij genoeg te bezoeken door heel NL zo. Genieten van lekker eten, muziek en cultuur. Geluk kan echt zo simpel zijn.. Veel plezier!

Liefs van Marlous

Advertenties

Een gedachte over “Overzicht verschillende Food Festivals in Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s