Op reis in Nederland: Rondje Zwolle

IMG_7989Laatst was het Hemelvaart en wilde ik wat actiefs doen buiten, zonder daar al te veel geld aan uit te geven. Je komt dan al snel op een stukje wandelen of fietsen terecht. Na een korte zoektocht op internet heb ik het ‘Rondje Zwolle’ gevonden. Een fietsrondje langs theehuisjes en andere horecagelegenheden. Ik ben echt superenthousiast. Dit is een leuke activiteit op dit soort vrije dagen of in het weekend en je hebt gelijk jouw portie beweging van de dag al gehad.. 

We hebben de afgelopen periode gekke werkweken achter de rug. Veel losse vrije dagen, en dat zijn dagen waarop alle winkels gesloten zijn. Vandaag is het 2e Pinksterdag, een perfecte dag voor een rondje fietsen.  Zoals hierboven genoemd kwamen we na een korte zoektocht terecht bij ‘Rondje Zwolle’. Dit is een fietsroute van 40 kilometer lang.

40km?! zul je denken, maar voor ons was het juist een motivatie om het te gaan doen
Je stapt op de fiets en zult de 40km niet in een keer afleggen, wij wilden het lekker relaxt aanpakken en ondertussen een paar keer stoppen voor een hapje en een drankje. Al met al hebben we deze route in 4u afgelegd waarvan we ongeveer 2,5u hebben gefietst. Valt reuze mee toch? Bovendien kun je als je thuiskomt lekker neerploffen op de bank met een voldaan gevoel. Hier vind je meer informatie. Voor een extra beleving is  de AbelLife app te downloaden in de Appstores van Apple en Google (overigens erg handig om als ‘fiets-Tom-Tom te gebruiken, aanrader dus).

Het voelde voor ons alsof we in een ander land terechtkwamen
Zwolle heeft nog zoveel onbekend terrein. Het was net alsof we op ontdekkingsreis waren. De route is zo uitgestippeld dat je vooral veel natuur om je heen hebt en weinig stad, je fietst immers om de stad heen. Het ene moment fiets je langs verschillende authentieke boerderijen over een smal weggetje, het andere moment fiets over een dijk met uitzicht over een gebied dat omgeven is door water en kleine eilandjes. Soms hadden we zelfs het idee dat we in Engeland of in Frankrijk terecht waren gekomen.

Hier namen we heel even pauze en hadden we ongeveer 15km afgelegd.

Je kunt de route op verschillende manieren afleggen
Het is mogelijk om de route links of rechts te volgen, maar ook te onderbreken als je 40km echt te ver vindt. Daarnaast ontdek je veel verschillende theehuisjes waar je later misschien een keertje naar toe kunt fietsen voor een lekker kopje thee met versgebakken cake. Wij zijn gestopt bij ‘de oude Mars’ en ‘de Agnietenberg’.

De Limburgse Hoeve 'de oude mars'.

De Limburgse Hoeve ‘de oude mars’.

De oude mars is een rijksmonument
Een grote boerderij in Limburgse stijl, met een sfeervolle binnenplaats, waarbij je geholpen wordt door schattige oude vrouwtjes die het fantastisch vinden om hun eigen gemaakte koek aan je te mogen serveren met een lekker kopje thee. Je zult zo’n Limburgse boerderij nergens anders in Overijssel vinden. Je kunt zien dat deze boerderij gerenoveerd en gerestaureerd is. Dat hebben ze heel mooi gedaan. Locatie De Oude Mars bevindt zich in Zwolle-Zuid aan de rand van het landgoed Zandhove.

De Agnietenberg & haar theehuis
Hier vind ik de omgeving ook altijd zo mooi. Bij de Agnietenberg hoefden we nog maar 8km af te leggen. Hier besloten we een wijntje te nemen (ondanks dat het een theehuis is kun je ook lekker aan de hartige hap) met een paar bitterballen. Ik zal je vertellen, als je zo’n eind op de fiets hebt afgelegd dan smaken de wijn en bitterballen nog lekkerder! Let wel op dat je tijdens de route genoeg drinkt, anders neemt je lichaam de alcohol direct op als vocht en komt ie aardig binnen. Ik had hier zelf een klein beetje last van, de volgende keer ga ik dus wat meer water drinken onderweg 😉

Het theehuis bij de Agnietenberg

Al met al vond ik het een heerlijke dag, het weer zat ook nog eens mee. Echt een aanrader om deze route eens af te leggen. Je zult Zwolle op  een heel andere manier ontdekken. Ik moet toekennen dat ik niet wist dat Zwolle zo veelzijdig was en zoveel natuur in de omgeving had.

Ga je de route binnenkort eens afleggen of misschien wel vandaag? Wij vinden het leuk om hier een foto van te zien! Deze kun je sturen via de mail, posten op Facebook en ons taggen, dit geldt ook voor Instagram.

Liefs van Marlous

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s