Spinazietortilla met chorizo

spinazie tortillaJouw nieuwe recept voor dit weekend staat klaar! Deze week heb ik iets nieuws geprobeerd, namelijk het maken van een tortilla in de koekenpan! In dit geval heb ik het  niet over een wrap, maar de Spaanse tortilla. Deze is in de basis gemaakt van aardappel en ei. Uiteraard heb ik mijn eigen variant gemaakt: deze met chorizo, verse spinazie en paprika! En weet je wat vooral heel fijn is? Hij is supersimpel te maken :). Serveren met bijvoorbeeld een simpele salade om het gerecht iets lichter en frisser te maken. Het recept vind je hier!

Was jij al bekend bent met het maken van een tortilla? Maar voor mij is het weer echt iets nieuws waarmee ik kan variëren! Eet ‘m bijvoorbeeld een keer met zoete aardappel of voeg geitenkaas toe met prei of ui. Kortom, je kunt er alle kanten mee op! Ik ga ‘m zeker nog vaker maken.

Ingrediënten
Een zak verse spinazie
1 rode paprika
1 ui
75 gram chrorizo
3 aardappels (middelgroot)
6 eieren
Peper
Geraspte kaas

Andere benodigdheden
Grote koekenpan
Keukenmachine of kaasschaaf

Spinazie tortilla ingrediënten

 

Koken maar!
De aardappels moet je in dunne plakjes snijden. Als je een keukenmachine hebt is dit natuurlijk het makkelijkst, maar met een kaasschaaf gaat het ook prima! Zo heb ik het zelf gedaan. Snijdt de aardappels dus in dunne plakjes. Daarna snij je de chorizo, ui en paprika in kleine blokjes of ringen. Dit gaat zo allemaal samen in de pan!

Een scheutje olie in de pan en je kunt de aardappelschijfjes, ui, paprika en chorizo een minuut of 5 laten bakken. Zet het vuur op een wat lagere pit zodat de chorizo niet aanbakt.

spinazie tortilla in de pan

Hierna gooi je de spinazie alvast in een andere pan om even kort aan te bakken, een minuut of 2 is vaak voldoende, als het een beetje is geslinkt. Ondertussen klop je de eieren los en voeg je hieraan de geraspte kaas (half zakje of een volle hand) en wat peper aan toe.

De spinazie mag nu bij het mengsel van aardappel, even kort doorbakken en mengen en dan giet je het ei-mengsel erbij. Zet het vuur laag, een deksel op de pan en laat het een minuut of 10-15 staan. Even op een bord leggen, aansnijden en enjoy! xoxo Ann

spinazie tortilla klaar spinazie tortilla op bord

Advertenties

2 gedachtes over “Spinazietortilla met chorizo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s