Gedroogde vijgen in pure chocola <3

IMG_8110Laatst was mijn zus Marjolijn naar Dubai geweest. Ze had een klein souvenirtje meegenomen, namelijk chocolade dadels. Verrukkelijk! Dit gaf mij inspiratie; Gedroogde vijg met pure chocola en amandel.. Dit receptje past goed bij een homemade High Tea! Ik zal je vertellen hoe je het maakt.

Uiteraard had ik ook dadel met pure chocolade kunnen maken, maar ik wilde graag iets met vijg, want die zijn ook zo lekker. Ben jij meer een dadelfan?Dan kun je dit recept daar prima voor gebruiken.

Misschien vier je binnenkort jouw verjaardag met een kleine zelf georganiseerde High tea. Dan is dit een perfect klein zoet gerechtje dat bij jouw high tea past. Een high tea is immers niets zonder een lekkere chocoladesnack erbij. Deze chocoladesnack is overigens niet ongezond ook! Je hebt maar 3 ingrediënten nodig. Hier komt ie:

Hoe lang en hoe veel?
15 minuten maken
1 uurtje afkoelen in de koelkast
20 stuks

Attributen
Een pan met water
Een hittebestendig bakje dat op die pan met water past
Bakpapier

Processed with VSCOcam with f2 preset

Ingrediënten
Pure chocola minstens 85%
Gedroogde vijgen (vaak te koop bij gezondheidswinkels)
Ongezouten amandelen

Bereiding
Breek de chocola in grove stukken en leg deze in het hittebestendige bakje. Plaats het bakje op de pan met water en breng dit aan de kook. Je smelt hiermee de chocola ‘au bain marie’. Blijf dit af en toe even doorroeren. Selecteer ondertussen de mooiste vijgen die goed recht op blijven staan. Het handigst is als er nog een steeltje aan vast zit.

Snijd in elke vijg een opening  aan de zijkant en stop er een amandeltje in. Als de chocola eenmaal gesmolten is dan is het tijd om de vijgen in de chocola te dippen. Als je vijgen hebt met een steeltje dan kun je deze prima daar vastpakken en in de chocola dopen. Heb je geen steeltjes? Pak dan een vork en steek een van de steeltjes van de vork aan de bovenkant van de vijg. Op die manier kun je de vijg helemaal bedekken in chocola.

Leg de in chocola omhulde  vijg in een bakje bedekt met bakpapier. Zorg er voor dat je bakje groot genoeg is. Als je 20 vijgen maakt heb je wel ruimte nodig, de vijgen mogen elkaar niet aanraken. Heb je ze allemaal gehad? Zet ze dan in ieder geval een uur in de koelkast zodat de chocola hard kan worden.

Bon appetit! Liefs van Marlous

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s