Couscous met kikkererwten en abrikoos

couscous rond

Ik ben gek op couscous! Mede omdat het zo makkelijk te maken is, maar ook omdat je het met van alles kunt combineren. Ik maak hier dan ook graag recepten mee, en probeer dan een beetje m’n eigen draai eraan te geven. Deze variant eet je met een saus gemaakt van onder andere kikkererwten en abrikozen. Echt jammie deze combi! Zeker als je een grote dot yoghurt toevoegt, maakt het lekker fris. Enne, gezond & simpel is ‘ie ook…

Je kunt couscous ook koud eten, als salade met bijvoorbeeld paprika en tomaatjes. Maar als avondeten vind ik ‘m het lekkerst. Dit recept is nieuw maar zal zeker nog vaker door mij worden gemaakt. Het recept is voor 3-4 personen, maar ik moet eerlijk bekennen dat ‘ie hier door 2 is opgegeten ;).

Ingrediënten
1 ui
1 rode peper
3-4 rijpe tomaten
1 blikje kikkererwten (400 gr)
1 citroen of citroensap
1 blikje abrikozen (vers of gedroogd kan ook)
Komijnpoeder (2 eetl)
Balsamicoazijn (1 eetl)
250 gram couscous
Runderlapjes of gehakt
Griekse yoghurt

couscous met kikkererwten en abrikoos

Smullen maar!

Doe een scheutje olijfolie in een grote pan (bijvoorbeeld een wokpan). Voeg de gesneden ui, rode peper en abrikozen toe en bak het een minuut of 3. Voeg 2 theelepels komijnpoeder toe en een beetje zout en peper. Dan mogen de gesneden tomaten en kikkererwten worden toegevoegd. Vergeet niet om ook het vocht van de kikkererwten toe te voegen, dit is de basis voor je saus! Laat de saus 5 minuten pruttelen.

De couscous: deze kun je tegelijk klaarzetten. Pak een kom, voeg de 250 gram couscous toe, zet deze onder water en voeg wat peper, zout, citroensap en balsamicoazijn toe. Bordje erop, en laat een minuut of 8 staan. Daarna kun je de couscous ‘los’ maken met bijvoorbeeld een vork.

Jouw saus is bijna klaar! Prak met een vork of spatel de ingrediënten een beetje fijn. Nu wordt het meer een saus. Voeg op smaak nog wat extra peper en balsamicoazijn toe en laat laag staan totdat de rest klaar is.

 

Het vlees: snijd de runderlapjes in stukjes en bak ze totdat ze gaar zijn. Eventueel kun je nog wat kruiden toevoegen. Kies je voor gehakt? Maak dan kleine balletjes en bak ze totdat ze gaar zijn met wat kruiden.

Verdeel alles over je bord en voeg een flinke schep yoghurt toe. Eet smakelijk! xoxo Ann

couscous met kikkererwten en abrikoos op bord

Advertenties

Een gedachte over “Couscous met kikkererwten en abrikoos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s