De leukste low-budget uitjes met vriendinnen

Schermafbeelding 2015-07-13 om 21.36.15Het is vakantietijd. Dat betekent dat je misschien tegelijkertijd met een aantal vriendinnen vrij bent. Wat is er dan leuker om die vrije dagen te besteden door iets leuks met elkaar te doen? Stel je besluit dit te organiseren, dan is het een uitdaging om iedereen op een zelfde moment bij elkaar te krijgen. Dan nog een activiteit bedenken die iedereen leuk vindt. Hier helpt CURLS je bij, met een paar leuke activiteiten voor je op een rij die bovendien zelf te organiseren zijn.

De een is wat minder actief dan de ander. Je maakt misschien sommige vriendinnen al blij met de hele dag op het terras hangen. Wat uiteraard ook heel erg fijn is, maar dat kun je in principe veel vaker doen. Er zijn zat activiteiten te bedenken die wat minder ‘standaard’ zijn.

Toeractief bloesemtochtKen je trouwens de app ‘datumprikker‘ al? Deze app is heel erg handig om een aantal opties (data) open te zetten waarop iedereen die het betreft, kan stemmen. De datum met de meeste stemmen (dus waar op de meeste mensen beschikbaar zijn) kun je vervolgens ‘prikken’. Alle genodigden ontvangen dan een bericht over de gekozen datum. Haalt je een boel werk uit handen 🙂 Lukt het je om op korte termijn iedereen op een dag uit te nodigen. Dan mag je wat mij betreft daarvoor al een feestje vieren. Gezien de agenda van iedereen tegenwoordig, is het al normaal om een maand of twee (misschien zelfs 3) vooruit te plannen.

Maargoed.. Wat zijn nou precies die activiteiten, Marlous? Hier komen ze..

Wijnproeferij. Ja zeker, die kun je prima zelf organiseren. Het is misschien niet een proeverij zoals je in eerste instantie zou verwachten, maar leuk is het wel! Spreek met elkaar af ieders een fles wijn mee te nemen. Het is leuk als de prijzen van de wijn een beetje uit een liggen. 2421b24b22f4eae1eff66d34ca9a34cc

Regel bijvoorbeeld een pak rode wijn, de goedkoopste die er is, koop een wat normalere wijn en misschien ook een wijntje vanuit de duurdere klasse. Als iedereen eenmaal gearriveerd is kun jij de wijnen verzamelen. Zorg voor een dienblad met verschillende glazen en giet in elk glas een beetje van elke wijn. Presenteer vervolgens de flessen wijn op een ander dienblad met de prijzen erbij. Als het goed is heeft verder niemand gezien welke wijn jij in welk glas hebt gegoten. Uiteindelijk kan iedereen proeven van elk glas wijn en op een papiertje schrijven welke wijn bij welke prijsklasse hoort. Dit onthul je als iedereen zijn keuze heeft opgeschreven. Het is erg grappig om te zien dat soms de meest goedkope wijn als meest dure wordt gekozen.

Tip: Zo’n wijnproeferij is leuk op een avondje voordat je de kroeg in gaat.

Fietsrondje met picknick. Laat iedereen zelf wat lekkers klaarmaken dat makkelijk mee te nemen is. Zorg ervoor dat iedereen een fiets heeft. Komen er mensen vanuit een andere stad met het OV? Dan biedt de OV-fiets uitkomst, zo handig! kost nog geen €4,- per dag. Stippel een leuke, vooral landelijke route uit en bedenk een mooie rustige plek om te picknicken aan bijvoorbeeld het water.
5582c19e1f290c0855caecd8d8eba621
Tip: Dit is een heerlijke activiteit om te doen op een dag met temperatuur rond de 20 a 25 graden.

Fotoshoot met elkaar op locatie. Wie wil er nou geen mooie foto van zichzelf of van de vriendinnengroep? Dat is toch hartstikke leuk om te hebben? Vind ik in ieder geval wel. Spreek op tijd met elkaar af op een mooie zonnige dag. Bespreek alvast de locatie waar je wilt fotograferen. Denk hierbij aan een rustige locatie met mooie achtergronden, zoals een bos of een grasveld met bloemen. Met deze activiteit kun je letterlijk een dag bezig zijn. Probeer verschillende outfits of wissel ze met elkaar uit, make uppen met een lekker muziekje op de achtergrond (let op, make up moet overdreven worden aangebracht, anders zie je er niets van op de foto. trust me), naar de gekozen locatie gaan en vervolgens nog foto’s maken. Waarmee dan? Misschien is iemand in het bezit van een spiegelreflex of een goeie digitale camera. Heb je dit niet? Geen probleem, de Samsung of de iPhone maken tegenwoordig prachtige foto’s. Het leuke en makkelijke hiervan is dat je de foto’s direct kunt bewerken. Telefoons bevatten ook een zelfontspanner, zo kun je een leuke foto proberen te maken met de hele groep.

Processed with VSCOcam with f2 preset Tip: neem een paar lekkere flesjes drank of sapjes mee voor tussen de shoots door. Hapjes doen het over het algemeen ook goed 😉

Ranking the stars. Als je op internet zoekt voor (betaalde) activiteiten, dan zul je deze ook tegenkomen. En dat is helemaal niet nodig. Dat je daar voor moet betalen, bedoel ik. Dit regel je heel simpel zelf. Wat heb je nodig? Een pen, papier, een aantal vragen en 2 groepen meiden. Let op, hier heb je wel een aantal mensen voor nodig. Het is mogelijk om dit met 4 meiden te doen, maar ik verwacht wel dat dit minder leuk is. Bedenk 5 a 10 vragen met een grappige ondertoon (grappig is meestal het leukst, je kunt ook bloedserieuze vragen stellen als ‘wie is het minst gelukkig’, maar ik vraag mij af of dat de avond ten goede komt ;), zoals: ‘Wie krijgt later het grootste huis’, ‘Wie heeft de meeste scharrels gehad’ of ‘Wie krijgt de meeste aandacht van jongens maar doet er niets mee?’. En ga zo maar door. Uiteindelijk is het de bedoeling dat elke groep per vraag de naam van de persoon van de eigen en de andere groep op plaats 1 t/m 5 (ligt aan de grootte van de groep) zet (plek 1 uiteraard voor de persoon waarvan je denkt dat het antwoord het beste bij past). Als alle vragen zijn gesteld en alle namen zijn genoteerd checkt de quizmaster (degene die de vragen stelt) of de antwoorden per vraag overeen komen. Heeft groep 1 alle namen op dezelfde plek staan als groep 2 over het eigen team? Dan krijg je per vraag 1 punt. Uiteraard wint het team met de meeste punten.

Tip: zorg voor een leuk cadeau die je als groep kunt winnen. Bijvoorbeeld een fles champagne om te delen 🙂

Dat waren ze. Je kunt de activiteiten zo leuk en duur maken als je zelf wilt. Ben jij van plan binnenkort een uitje te organiseren? En heeft deze post jou daarbij geholpen? Dan vind ik dat heel leuk om te weten, dus let me know! Al helemaal als het jullie een onvergetelijke dag heeft opgeleverd.

Liefs van Marlous

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s