Curls Quiche

IMG_9213JA! Een quiche gemaakt door CURLS samen. Een creatie van Ann & Marlous samen. Het is een succes. Best gek eigenlijk dat wij nog nooit samen een gerecht hebben bedacht voor onze blog. Maar eens moet de eerste keer zijn. Kijk snel verder voor het recept…

Na een wat rustiger zomerseizoen is het weer tijd voor meer blogs, lekkere recepten en nieuwe ideeën. Ann en ik spraken afgelopen dinsdag af om samen te eten en te brainstormen. Het resultaat van deze avond is dus deze heerlijke CURLS quiche.

Ook is het volleybalseizoen weer begonnen, Ann & ik zitten samen in hetzelfde team. Tijdens training hebben we ons recept uiteraard flink gepromoot aan ons teamgenoten. Aangegeven dat ze de onze blog goed in de gaten moeten houden. Dus dames.. hierbij het recept. EINDELIJK 😉

Processed with VSCOcam with f2 preset

Voor wie en hoe lang?
4 personen
Ongeveer een 30 a 40 minuten

Ingrediënten
Bladerdeeg (Genoeg voor het bedekken van een quichebodem)
Creme fraiche
Geraspte kaas
3 a 4 eieren
2 preien
1 grote winterpeen of een paar wortels
Pecannoten
Groene pesto (2 grote EL)
Hamblokjes

Processed with VSCOcam with f2 preset

Hoe te bereiden
Leg de bladerdeeg klaar om te ontdooien. Doe de oven aan op de juiste temperatuur, tussen de 200 en 220 graden is prima. Snijdt de prei en wortels in schijfjes. Vergeet de prei overigens niet schoon te maken. Doe wat olijfolie in een pan en bak de prei en wortel eventjes.

Bak een schaal om de eieren, crème fraiche, groene pesto en geraspte kaas door elkaar te roeren. Je hoeft niet het hele zakje geraspte kaas er doorheen te gooien. Het is een beetje aan jezelf wat je lekker vindt. Je kunt ook de kaas achterwege laten als je dat wilt. Gooi alles door elkaar en roeren maar totdat het een soort beslag is.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Smeer de quicheschaal in met een klein beetje boter, zodat het bladerdeeg straks niet aan de schaal blijft plakken. Verdeel het bladerdeeg over de quicheschaal. De groentemix van prei en wortel mag je ook in de schaal leggen, verdeel dit evenredig over de hele oppervlakte. Strooi ook de blokjes ham eroverheen. Nu is het een kwestie van het beslag met ei en crème fraiche over de groentes gieten. Zorg ook dat dit een beetje goed verdeeld wordt.

Zet de schaal in de oven voor ongeveer 20 a 25 minuten. Houdt het wel een beetje in de gaten, het is afhankelijk van de temperatuur en de oven hoe lang het precies moet. Is de bovenkant mooi goudbruin? Dan is de quiche klaar. Haal ‘m uit de oven, laat ‘m heel even 5 minuten rusten. Verdeel de quiche door vieren en eten maar.. zo lekker! 🙂

Processed with VSCOcam with f2 preset

Eet smakelijk.

Liefs van Ann & Marlous

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s