Afrikaanse romige curry met bakbanaan

afrikaanse curry met bakbanaan rondDit weekend staat er weer een overheerlijke curry voor jullie klaar! Deze Afrikaanse romige curry met bakbanaan is een gevonden recept met eigen toevoegingen. Zo kom ik altijd tot de beste recepten :). Als je mij een beetje kent, weet je dat ik dól ben op curry’s. Ik denk echt dat deze variant restaurant waardig is. Haha. Heb je zin om iets nieuws te proberen? Lees dan snel verder!

Je moet er even de tijd voor maken, maar deze curry is erg simpel qua bereiding. Als je eenmaal vaker Thais of Afrikaans kookt, heb je alle kruiden al in huis. En anders schaf je ze nu aan, en kun je nog vele curry’s maken. Geloof me, daar word je erg gelukkig van. Het recept is voor 4 personen. Ik heb de helft weer ingevroren, zodat we daar later weer van kunnen genieten. Maar pas op, je blijf hiervan eten 😉

Ingrediënten

400 gram rosbief
3 rijpe (gele) bakbananen (of rijpe gewone bananen, zelf niet geprobeerd)
Handjevol peultjes of sperziebonen
2 uien
2 tomaten
1 laurierblad
1 eetl tomatenpuree
400 ml kokosmelk
1 tl chilipoeder
Snufje gemberpoeder
Snufje kaneel
Snufje kurkurma
Snufje kardemom
Olie

afrikaanse curry met bakbanaan bordje

Hoe maak je de curry klaar?

Snijd het vlees in stukjes, doe dit in de pan samen met de kruiden (chilipoeder, kurkurma, kaneel en kardemom en peper). Zet het vlees net onder water en stoof dit in 15-20 minuten gaar.

Ondertussen pak je een andere pan. Hierin doe je een scheutje olie, en bak je de 2 gesnipperde uien samen met het laurierblad. Na 2-3 minuten voeg je de eetlepel tomatenpuree, de tomaten, sperziebonen en de gesneden bakbanaan toe. Dit alles stoof/ bak je nog 10 minuten. Zorg ervoor dat de stukken banaan niet te groot zijn, dan zijn ze sneller gaar.

Let op:ik heb eens gekozen voor minder rijpe bakbananen, dan is het recept echt minder lekker. Ze moeten goed rijp zijn, dan lossen ze bijna op in de curry en dat is jammie.

Roer dit mengsel door het vlees en voeg de kokosmelk toe. Stoof het gerecht nog 10 minuten. Even proeven! Nog iets meer pit nodig? Voeg dan extra kruiden toe. Eventueel kun je de curry iets verdunnen met water of melk. Serveer met rijst en garneer met blaadjes munt. Jammie! Eet smakelijk. Xoxo Ann

afrikaanse curry met bakbanaan

Advertenties

2 gedachtes over “Afrikaanse romige curry met bakbanaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s