A day with coffee is better than a day with no coffee at all

Schermafbeelding 2016-01-28 om 15.56.29Een ode aan koffie. Is dat dit? Wellicht. Koffie is helemaal happening. Niet dat het ooit weg is geweest, maar het koffiedrinken heeft tegenwoordig een hip randje. Het heeft wellicht te maken met een meer culinair leven dat we leiden?

Foodfestivals, verschillende soorten eettentjes met een bourgondische kaart, apartere dingen eten, bloggers met simpele maar zulke lekkere recepten. Het gaat tegenwoordig om de beleving. Eten is niet alleen meer functioneel, maar het draait om veel meer dan dat.

Samenkomen met vrienden en onder het genot van een drankje heerlijke hapjes eten of een heerlijk avondmaal. Dit had een oude Griekse filosoof Socrates al in de gaten, hij zei ooit:

” Een goede maaltijd brengt goede mensen samen”

Je dag kan toch niet beter of ontspannender beginnen dan met een kop dampende zwarte koffie? Wakker worden met de geur van verse koffie. Heerlijk. Zo ondergaat koffie volgens mij een soort van imagoverandering door. Het is geen kantoordrankje meer, maar een drankje waar je even voor gaat zitten. Met een koekje of een lekkere carrotcake erbij.

Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Groot, klein, met melk, sterke variant of slappe bak, zelfs koud. Bij de starbucks haal je tegenwoordig de Mocha Light Frappucino Blended Beverage (jazeker, dat is de naam van 1 koffie met 5 verschillende woorden), Iced Skinny Latte met een smaakje, Espresso Con Panna, Caramel Macchiato en ga zo maar door. Dat zijn drankjes die jouw reis naar kantoor leuker maken of waar je je op verheugd. Waar je misschien zelfs een keertje voor omfietst (in plaats van de omfietswijn de omfietskoffie?). Dit is overigens geen reclame voor Starbucks. Het geeft alleen maar aan hoe creatief we zijn met koffie.

Tegenwoordig haal je ook lekkere koffie in eigen huis. De mooiste apparaten met verse bonen en een stoomtuit, waarmee je de melk perfect kunt opschuimen. Barista heet dat volgens mij. Je kunt er cursussen of workshops voor volgen om prachtige coffee art te maken. Pistache in Zwolle geeft een workshop. Mocht je interesse hebben dan kun je je opgeven via mailadres info@pistache-zwolle.nl.

Drink jij veel koffie? Zo ja, hoe drink jij ‘m het liefst?

Liefs van Marlous

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s