IBIZA 2016 – Local hotspots (Deel II)

Schermafbeelding 2016-06-15 om 19.50.30

In dit deel van mijn blog over Ibiza wil ik jullie graag vertellen over Eivissa (Ibiza-stad),  de hoofdstad van Ibiza dat ligt in het oosten. Ik neem jullie mee naar  locale hotspots en adresjes waar je moet zijn geweest. Denk aan goeie tapas, lekkere wijn, pincho’s, bocadillos of de goedkopere locale eettentjes. Ga je binnenkort naar Ibiza? Dan heb je met deze tips voor zeker 5 avonden vermaak..

La Bodega | Tapasbar
Onze gastheer Tomas werkte in een van de leukste tapasbars van Eivissa. De tweede avond van onze vakantie aten we bij deze tapasbar genaamd La Bodega. Hier is het altijd druk, zelfs in de rustigere periodes, dus ook toen wij er waren. Er wordt geadviseerd om tijdig te reserveren omdat er soms wachtrijen van meer dan uur zijn.

Bij ons viel dit nog mee maar ook wij hebben af en toe aardig lang moeten wachten, wat overigens geen straf is! Je kunt namelijk gewoon buiten wachten met een biertje of een wijntje en genoeg van de gezelligheid mee krijgen. Daarnaast hadden wij het geluk dat Tomas altijd wel iets voor ons regelde.. biertjes, mandjes brood en olijven. Heerlijk!

Op de foto’s hieronder zie je trouwens het kaartje van La Bodega met op de achterkant het adres. Als je richting de oude stad loopt via de oude poort over een helling, dan is La Bodega te vinden naast deze helling genaamd Rampa a Dailt Vila.

Donderdagavond Pincho’s 
Op donderdagavond is het Pincho’s avond. Bij verschillende locale tentjes zijn de Pincho’s in de aanbieding. Ik kende Pincho’s trouwens zelf nog niet, maar het is echt een ontzettend leuk principe. Dit zijn namelijk kleine stokbroodjes of snede stokbrood met allerlei lekkere dingen er op. Een soort tapas maar dan anders.

Het principe gaat als volgt. Je komt binnen in een Pincho’s bar en pakt een bord. Vervolgens pak je verschillende hapjes waar allemaal stokjes/sateprikkers in zitten. Je pakt er zo veel als je wilt. (Wellicht wel leuk om dit in etappes te doen zodat je er een hele avond de tijd voor kunt nemen 😉 ) Tot slot blijven er stokjes over op je bord.  Deze tel je en neem je mee naar de kassa. Het aantal stokjes wordt vervolgens afgerekend. Het werkt dus heel erg op vertrouwen van de klant. Er wordt namelijk geen rekening per tafel bij gehouden. Ik ben helemaal fan!

Can Terra | Pincho’s bar
Wij hebben ons de hele avond in Can Terra vermaakt. Can Terra vind je op het volgende adres: Ignacio Wallis, 14. En het telefoonnummer is 971-310 064. We bevonden ons tussen allerlei locale spanjaarden. Heel sfeervol en zoals wel vaker gezegd ontzettend gezellig. Bestel een paar lekkere biertjes of wijntjes bij jouw pincho’s en voilà! Jouw tweede avond van vermaak is binnen.

Pintxo’s | Pincho’s bar
Een andere Pincho’s bar welke de moeite waard is om te bezoeken is Pintxo’s. Deze bar vind je op het volgende adres: Passatge Bartolomeu Escandell. Dit zit in een steegje waarvan je in het eerst opzicht denkt “hm, dit lijkt op een steegje waar ik beroofd wordt dus daar moet ik niet heen”.. Maar als je in de avond gaat en je ziet een grote groep mensen, dan is dat the place to be. Hier vind je met name de jongeren van Ibiza. Echt stuk voor stuk mooie mensen hoor, die spanjaarden. Ook dit is een leuke plek om mensen te kijken, hihi.

S’Escalinata | Tapasbar
Er zijn zo veel verschillende leuke hot spots in Eivissa. Maar eentje die er voor mij uitsprong was S’Escalinata. De naam in het Spaans zegt het al. Bij dit restaurantje zit je namelijk op een trap met allerlei lage tafeltjes en zitzakken. Het ziet er echt geweldig uit.. heerlijk wegzakken in een zitzak met een wijntje en een bak humus of guacamole met pitabroodjes. Ondertussen zie je in de verte Eivissa en heb je de oude stadsmuur om je heen. De foto’s zeggen eigenlijk al genoeg.

Mocht je meer willen weten, klik dan hier voor de website van S’Escalinata. Op de website kun je ook het adres vinden, het is namelijk redelijk lastig om te vinden als je de geheime ingang van de oude Ibiza-stad niet kent. Die ga ik jullie natuurlijk ook niet vertellen.. Mocht je S’Escalinata in een keer vinden zonder oud Ibiza-stad te zijn doorgelopen? Dan heb je de geheime ingang gevonden 🙂

El Parque | Pleintje in het midden van Eivissa
Dit is een gemoedelijk pleintje met verschillende restaurantjes. Ook hier is het vaak lekker druk. Je kunt hier veel verschillende dingen eten. Van Pizza tot verschillende soorten visplanken. Hier hoef je overigens ook geen rekening  te houden met je budget. Een gemiddelde pizza kost ongeveer 6 a 7 euro. Visplankje vraagt natuurlijk om wat dieper in de buidel te tasten, maar dat begrijp je wel.

Naast avond eten kun je hier bocadillos of empanadas halen voor de lunch. Bocadillos zijn hartig belegde broodjes met bijvoorbeeld serranoham, tomaat en mozzarella. Empanadas zijn ook hartig gevuld. Vaak kun je kiezen uit kip, spinazie of tonijn. Typisch Spaans en moet je gegeten hebben 🙂

IMG_2126

Empanadas

Entertainment vind je hier ook. Mannen die gevaarlijke kunstjes uithalen, clowns, eenmansbandjes en muzikanten. Ik weet het precieze adres van dit parkje niet, maar ik heb er wel een foto van op de kaart. Hieronder wijs ik het aan. Niet lastig te vinden!

image2

Dalt Villa | De oude stad
Dan rest nog het oude gedeelte van de stad: Dalt Villa. Zoals je ziet hierboven op de kaart is dit gedeelte van de stad door een grote muur omgeven. Je zult dus even moeten zoeken naar de ingang van de stad. Je kunt over de hele stadsmuur lopen en het hoogste gedeelte van Eivissa bezoeken met een prachtig uitzicht over de stad. Wij liepen bij toeval over de muur met zonsondergang. Het licht over de bergen en de stad was zo mooi.. Ik heb hier wel een tijdje gestaan om te genieten. Soms heb je van die momenten dat je even stilstaat en beseft hoe blij je bent met alles wat je hebt.. dit was zo’n moment voor mij 🙂

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen overtuigen van het mooie Ibiza en de stad Eivissa. Ondanks het party-imago van dit eiland is het nog steeds typisch Spaans gebleven. Je moet gewoon even weten waar je moet zijn. Volg je deze tips en de tips van mijn vorige blog? Dan beloof ik je dat je een geweldige vakantie tegemoet gaat en daarna met een vrij, blij gevoel en een beetje als een hippie naar huis gaat.

Laat je het weten als je er bent geweest?

Liefs van Marlous

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s